Met eigen ogen:

Dát gebeurt er met je restafval…..Voorblad NB 12 7jpg

Op dinsdag 23 mei a.s. is er voor inwoners van Nij Beets een (gratis) excursie naar Ecopark De Wierde in Oudehaske. De plek waar je met eigen ogen kunt zien wat Omrin doet met je (rest)afval. Want natuurlijk doe je al aan afvalscheiding en maak je gebruik van de papiercontainer, de glasbak, de textielcontainer en de inzamelpunten voor batterijen. Maar het kan allemaal nog beter vond het Netwerk Duurzame Dorpen. Ook in Nij Beets! Daarom doet ons dorp in 2017 mee met de actie ‘Ho net yn’e Kliko’. Het doel is:  25% minder restafval. De werkgroep Duurzaamheid van Plaatselijk Belang gaf op 21 januari de aftrap bij Lekker Makkelijk en de visboer bij het Trefpunt. Vele enthousiaste Beetsters verbonden zich met het doel van de actie en gaven zich op. Ze worden op de hoogte gehouden, krijgen tips over afvalscheiding en er wordt tijdens de actie zes keer een leuke prijs t.w.v. € 50 verloot onder de deelnemers.

De belangrijkste vraag, die onder de Beetsters leefde was: Waarom kiest Omrin ervoor om sappakken, plastic en blik pas achteraf te scheiden en niet ‘aan de bron’? Gratis inleveren scheelt immers meer dan een slok op een borrel…. Die vraag kan het best beantwoord worden door mee te gaan met de excursie van 23 mei en met eigen ogen te zien hoe een ingenieuze Omrin-machine herbruikbare plastic- en metalen bestanddelen uit het restafval haalt.

Als ‘Ho net yn’e Kliko’ z’n doel haalt, is Nij Beets aan het eind van dit jaar weer een stukje duurzamer. Wil je daaraan meedoen geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Wil je op 23 mei (van 14.00 – 16.00 plus reistijd) een kijkje nemen op Ecopark De Wierde in Oudehaske, geef je op via het emailadres of bellen/app-en met Anders Deinum, 06-26837565. Vol is vol!

Download hier de poster.

Zoeken

Wie is online?

We hebben 59 gasten en geen leden online

Nieuwsflits

Zomaar een foto.