Digitale enquête veiligheidsbeleid.logo gemeente opsterland 1351435183 230156973

Veiligheidsbeleid

De gemeente Opsterland stelt iedere vier jaar het veiligheidsbeleid op. In dit beleid worden de (veiligheid)prioriteiten/onderwerpen benoemd waar de gemeente, samen met haar partners, aan werkt.

Zo is er in de afgelopen vier jaren bijvoorbeeld extra energie gestoken in het verminderen van het aantal woninginbraken, alcohol en drugspreventie of het terugdringen van overlast door jeugdgroepen.

Het huidige beleid loopt eind 2018 af. Om die reden gaat de gemeente een nieuw veiligheidsbeleid opstellen voor de jaren 2019 tot en met 2022.

Wat vinden onze inwoners belangrijk

De gemeente stelt dit beleid niet alleen op. Onze inwoners en ondernemers willen wij ook een belangrijke rol geven in dit proces.

Naast de analyse van de dorpsspiegels, willen we in gesprek gaan met onze inwoners en ondernemers over wat zij belangrijk vinden.

Dit willen we gaan doen door zogenaamde ‘kokersessies’ te organiseren.

Bij deze sessies gaan veiligheidsprofessionals van de gemeente en de wijkagent met inwoners in gesprek over wat zij belangrijk vinden in de gemeente.

Daarbij worden kokers neergezet die ieder een bepaald veiligheidsthema vertegenwoordigen, zoals: woninginbraken, drugscriminaliteit of brandveiligheid.

Aan de hand van deze kokers kunnen inwoners aangeven wat zij belangrijk vinden om hun veiligheid te waarborgen de komende jaren.

Digitale enquête staat online

Omdat wij niet ieder dorp in Opsterland kunnen bezoeken en wel een ieder de gelegenheid willen geven om zijn of haar mening te geven is er een digitale enquête ontwikkeld.

Deze enquête is gistermiddag op de website van de gemeente Opsterland geplaatst en is te vinden via de volgende link:

https://www.opsterland.nl/Inwoners/Actueel/Actueel/Veilig_Opsterland

De enquête blijft tot en met vrijdag 21 december 2018 in de lucht. Daarna zullen wij de resultaten gaan verwerken.

Zoeken

Wie is online?

We hebben 38 gasten en geen leden online

Nieuwsflits

Zomaar een foto.