Woning huren

Laatste Nieuws

Agenda

Dorpskrant

Op zoek naar woonruimte?

Een woning huren

Wij ontvangen regelmatig geluiden dat dorpsgenoten onbekend zijn met het woningzoekenden systeem van Frieslandhuurt. Als mensen niet als woningzoekenden staan ingeschreven, kunnen ze niet in aanmerking komen voor een vrijkomende huurwoning in zijn eigen dorp. Dit is jammer want jongeren willen vaak wel in aanmerking komen om in zijn eigen dorp te willen (blijven) wonen. Wanneer je op tijd inschrijft als woningzoekende bij Frieslandhuurt, is de kans groter dat je in je eigen dorp kunt blijven wonen.

Frieslandhuurt

Klik op het logo voor het inschrijven bij Frieslandhuurt voor een huurwoning!

Een woning kopen

Woningbouwvereniging Elkien beschikt naast huurwoningen ook over een aanbod koopwoningen. Het kan zijn dat er in ons dorp voormalige huurwoningen te koop staan. Dit kan dan ook een optie zijn om te gaan kopen. Het aantal koopwoningen van Elkien is te vinden op de website www.elkien.nl

Leefbaarheid

Woningbouwverenigingen vinden sterke wijken en buurten in de dorpen en steden in haar werkgebied belangrijk. Door creatief en actief samen te werken met bewoners, dorpsbelangen , wijkpanels, gemeenten en andere partijen werken we aan leefbaarheid. Het liefst doen we dat vanuit een dorpsvisie of dorpsagenda, zodat de verschillende initiatieven elkaar versterken.